Fotótár

Megpróbálni élni… Szobrászati kiáltványok a szabadságról
Kemény Judit (1918–2009) képzőművész kiállítása és kötetbemutató a Nemzeti Színházban
2012. szeptember 16.

 
Kemény Judit 1939-ben készült ruhatervei, Alföldi Róbert kérdez és töpreng, a kötet szerzője Bretus Imre válaszol.A kötetbemutató alkalmából kamarakiállítás is nyílt a Nemzeti Színházban, ahol a közönség Kemény Judit zeneszobrainak grafikai terveit, építészeti-szobrászati-absztrakt kísérleteit tekintheti meg.


A kötetbemutatón Bánfalvi Eszter, Kulka János és Szatory Dávid színművészek, vetített filmeken és narrált mesében elevenítték fel Kemény Gábor és Kemény Judit élettörténetének részleteit, fontos állomásait és Kemény Judit Megtalált otthon című meséjét.

Láthatóak voltak Kemény Judit animációs filmtervei, valamint 1939-ben korabeli publikációban megjelent divattervei is. A ruhákat a budapesti Jelky András Iparművészeti Szakközépiskola  http://www.jelky.hu/ tanárai és növendékei rekonstruálták, ők is mutatják be a kiállításmegnyitó alkalmából. A rekonstrukcióban részt vettek: Dr.Enczi Jánosné, Jakab Etelka, Dudás Tamásné, Fülöpné Nyitrai Veronika,Fülöpné Simon Zsuzsanna, Szabó Judit, Krasznavölgyi Lászlóné, Engambe Szandra, Kala Ditta, Deigertné Csató  Ildikó, Kiss Donatella, Dornyák Dóra.